Nilakan yhtenäiskoulu

Nilakan yhtenäiskoulu

torstai 3. lokakuuta 2013

Mihin koulussa kuluu energiaa?


Tämän vuoden teemaksi oppilaat valitsivat viime keväänä energian säästämisen. Ohjelma pyörähti käyntiin alkukartoituksella, jossa selvitettiin sekä oppilaiden tietämystä aiheesta että mihin kaikkeen koulussa kuluu energiaa. Alkukartoituksessa löydettyjen ongelmakohtien jälkeen seuraava vaihe on parannusideoiden kerääminen: miten energiaa saataisiin säästettyä.


Tällä hetkellä alkukartoituksessa ollaan siinä vaiheessa, että on selvitetty oppilaiden tietämystä. ”Energia” -sanaa ei juurikaan alakoulun puolella tunnettu, muutamat oppilaat tosin osasivat liittää sen sähköön. Yläkoululaisista useampi tiesi mitä ”energialla” tarkoitetaan, mutta se miten sitä tuotetaan, oli monelle vierasta. 

Seuraavaksi avaamme aihetta enemmän lapsille/ nuorille, ja sitten jalkaudumme ympäri koulua havainnoimaan missä kaikessa kulutamme energiaa. Kun energian käyttöä on kartoitettu, niin sen jälkeen alamme kerätä ideoita missä kaikessa voisimme sitä säästää (ja toki myös opettajakollegat pääsevät miettimään samaa kysymystä). 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti